A magyar őstörténet régészeti kutatása egykor és ma

Pzmny Rgszeti Eladsok plaktA korai magyar történelem — közkeletűbb nevén a magyar őstörténet — kutatása az utóbbi néhány évben új lendületet vett, köszönhetően a PPKE BTK Régészeti Tanszékén folyó specializált szakemberképzésnek, illetve az MTA Magyar Őstörténeti Témacsoportjával közösen megvalósított uráli orosz-magyar régészeti expedícióknak is.
A régészet területén kiemelkedő fontossággal bír olyan szakemberek véleménye, akik maguk is aktívan részt vettek a helyszínen, a keleti terepi kutatásokban. Az előadássorozat a magyar őstörténet régészeti kutatásának három kiemelkedő, legendás alakját mutatja be, eltérő korosztályokból, akikkel Dr. Türk Attila (PPKE BTK Régészeti Tanszék) beszélget.
A beszélgetések során az érdeklődők képet kaphatnak a magyar őstörténet 1950–1989 közötti kutatásáról, itthon és az egykori Szovjetunió területén. A meghívott neves kutatók számos fontos tapasztalatot és tanácsot osztanak meg a külföldi részképzésre, kutatásra készülő régészhallgatókkal, leendő szakemberekkel.
Valamennyi előadás nyilvános és ingyenes, minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!
 
A magyar őstörténet régészeti kutatása egykor és ma I.
Beszélgetés Dr. Erdélyi Istvánnal
2015. március 24.
Sophianum 218. terem, 16–17.30 óra
 
A magyar őstörténet régészeti kutatása egykor és ma II.
Beszélgetés Dr. Fodor Istvánnal
2015. április 21.
Sophianum 218. terem, 16–17.30 óra
 
A magyar őstörténet régészeti kutatása egykor és ma III.
Beszélgetés Dr. Klima Lászlóval
2015. május 7.
Sophianum 218. terem, 16–17.30 óra
 

„A magyar őstörténet régészeti kutatása egykor és ma‟ program a KAP-1.7-14/006. számú projekt támogatásával valósul meg.