„Hadak útján” A népvándorláskor fiatal kutatóinak XXIX. konferenciája (2019)

MÖT program kicsi 1„Hadak útján” A népvándorláskor fiatal kutatóinak XXIX. konferenciája – 29th Conference of Young Scholars on the Migration Period

2019. november 15‒16 (péntek-szombat)

Budapest, 1097 Tóth Kálmán utca 4. Földszint, Nagyelőadó

MTA BTK Magyar Őstörténeti Témacsoport ‒ PPKE RI Magyar Őstörténeti és Honfoglalás kori Régészeti Tanszék

 

 

 

 

 

Kedves Kollégák!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a 29. „Hadak útján”. A népvándorláskor fiatal kutatóinak XXIX. konferencia 2019 novemberében az MTA BTK székházában kerül megrendezésre, ahová nagyon sok szeretettel várjuk az előadókat és hallgatókat.

A konferencia két kiemelt témája idén a modern régészetben immár nélkülözhetetlen természettudományos módszerek elméleti és gyakorlati kérdései, illetve eredményei lesznek. A másik pedig a Kárpát-medence vizsgált időszakának keleti, kelet-európai régészeti kapcsolatrendszerének kutatása, illetve a korai magyar történelem történeti és régészeti kérdései.

Nagyon sok szeretettel várunk minden Kedves Kollégát, akiket kérünk, hogy előadásaikkal mihamarabb, lehetőleg a nagy nyári (augusztusi) szabadságolások előtt jelentkezzenek be az alábbi emailcímen a szervezőknél:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az előadások 20 perces időkeretben, vetített prezentációval, tematikailag szervezett blokkokban kerülnek bemutatásra. A konferencia keretében egy bioarcheológiai mesterkurzusra és egy könyvbemutatóra is sor fog kerülni. A jelentkezésnél kérjük a Tisztelt Kollégákat, hogy az előadói 40 éves korhatárt szíveskedjenek figyelembe venni és adjuk meg a lehetőséget a fiataloknak! Az előadások megvitatására és a többi programra természetesen sok szeretettel várunk minden Kedves Kollégát és érdeklődőt!

Budapest, 2019. 07. 08.

Üdvözlettel:

MTA BTK Magyar Őstörténeti Témacsoport ‒ PPKE RI Magyar Őstörténeti és Honfoglalás kori Régészeti Tanszék

A konferencia meghívója itt érhető el. pdf